Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Temes » Sindical

Autocars Mohn. Baix Llobregat

2 dies de descans!

30 de novembre de 2016

El grup Baixbus, empresa privada de transport de viatgers, opera sota la gestió de l’ AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), organisme públic que concedeix línies i subvencions i marca les tarifes del transport públic concessionat. Mohn S.L. és una de les empreses que formen part del grup Baixbus que presta servei en el Baix Llobregat, a la província de Barcelona. Entrevistem a Marco Daluz Leyenda de CGT (secretari del Comitè d’empresa de Mohn), que ens explica quina és la seva lluita, i transcrivim la proposta de text que ens fan per exigir a cada ajuntament del Baix Llobregat que la faci arribar a AMB.

LI.- Podries resumir les principals demandes de la lluita?
M D
. - Les nostres demandes són bàsicament augment de descans. Tenir 2 dies setmanals com qualsevol treballador i així compaginar millor la vida laboral amb la familiar.

LI.- Heu fet diverses jornades amb vagues intermitents. Quin seguiment han tingut?
M D
. - Els aturs han tingut un gran seguiment. En el global de treballadors, sobre el 85%. On va ser total va ser a la part dels conductors.

LI.- I l’empresa com reacciona?
MD
.- Actualment hem reprès les negociacions i segueixen amb la mateixa indiferència, augmentant la prepotència atrevint-se a amenaçar-nos amb un conveni molt inferior a l’única oferta realitzada que va ser del 0.5% i sense dies de descans. També recordar que l’últim conveni a 3 anys va ser per sota del provincial per temes de la crisi on va haver-hi una lleu pujada salarial (0.4%-0.7%) sense millores laborals ni socials.

LI.- Com encareu la situació ara?
MD.
- Depenent de la propera reunió ens plantegem endurir les accions amb aturs de 24 hores i buscar més sensibilització en entitats per sumar suports i mediació externa. I abans de res volem expressar la nostra preocupació i les nostres disculpes pel malestar ocasionat als i les usuàries.

LI.- Està unida la plantilla? I el comitè d’empresa?
MD.
- La plantilla està bolcada amb aquesta lluita i en gairebé un 75% està bastant unida i amb ganes d’anar a per totes. Per desgràcia en el comitè no és així ja que una secció sindical que fins ara sempre va tenir la majoria, s’ha desmarcat de totes les accions i negociacions del conveni, i durant els aturs realitzats a l’octubre va estar buscant el desencantament de la plantilla, però sense aconseguir-ho de moment.

Campanya de solidaritat amb autocars Mohn

A l’Ajuntament de ....................................................per a que es dirigeixi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els sota signants, ens solidaritzem amb els treballadors i treballadores de MOHN, que estan en la lluita des del passat mes de juliol quan es van iniciar les primeres aturades parcials a causa de la ruptura de les negociacions pel nou conveni col·lectiu.

Els/les treballadors/es demanen mesures per promoure la conciliació familiar: dos dies de descans per setmana, amb una reducció d’hores anuals. Avui comptabilitzen una jornada anual de 1.826,27 hores anuals, amb 78 descans al any, quant els i les treballadores de TUGSAL tenen una jornada de 1.660 hores o el conveni provincial del transport en té 1.780 hores.

També es demana que els 30 minuts de descans siguin reconeguts com a temps efectiu de treball comptabilitzantlo dintre de la jornada. L’empresa es nega a millorar les condicions de treball tot i tenir cada any beneficis.

Un servei de transport de qualitat i segur no és possible si no hi ha unes condicions de treball dignes, estables i amb suficients descansos.

Fem una crida a l’Ajuntament, a que per bé dels usuaris a qui presten servei aquestes línies d’autobús, es manifesti en suport amb les demandes dels treballadors i intercedeixi davant l’A.M.B i l’empresa per tal que aquesta s’assegui a negociar i apropar posicions.

Fem una crida a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, titular de les línies de viatgers del Baix Llobregat i responsable de la concessió a Mohn.S.L., que exigeixi a la companyia una prompta solució i el respecte a unes condicions de treball dignes i amb prou descansos.

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org