Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Temes » Política

Turquía

Llibertat per a tots els diputats del HDP detinguts! Unitat en la lluita contra la repressió del règim d’Erdogan!

4 de desembre de 2016

S’ha superat un nou límit per intentar posar en pràctica el projecte presidencialista d’Erdogan. Segons la declaració del Ministeri de l’Interior 13 dirigents del HDP, partit democràtic pro kurd, van ser detinguts. Els 11 diputats, i Selahattin Demirtaþ i Figen Yüksekdað -els copresidents del partit-, van ser detinguts i l’oficina principal del partit va ser assaltada per les forces policials.

Aquesta operació contra el HDP es presenta com a continuació de la política repressiva del règim que ha anat augmentant dia a dia. Arran dels decrets del govern que van ser aprovats fa uns dies, deu mil treballadors públics, incloent centenars de membres de KESK (Confe-deració de la Unió de Treballadors Públics) han estat cessats; aproximadament 15 mitjans de comunicació de l’oposició han estat tancats; el periòdic Cumhuriyet va ser tancat pel seu presumpte suport «a les organitzacions terroristes PKK», diversos alcaldes de Diyarbakir han estat detinguts i han sigut substituïts per d’altres designats pel govern.

Al mateix temps, el règim d’Erdogan segueix avançant amb la seva política exterior aventurera i perillosa a Síria i l’Iraq que potencialment podrien portar al país a la guerra, enfonsant-lo en una atmosfera de preguerra. El primer ministre Binali Yildirim hauria indicat clarament el propòsit d’aquests moviments polítics: «Si el sistema presidencialista no s’estableix, el país corre el risc de fracturar-se.» Aquestes polítiques d’imposar un canvi constitucional s’havien manifestat en les amenaces d’Erdogan de «doneu-me 400 diputats per salvar-vos a vosaltres de vosaltres mateixos«, abans de les eleccions del 7 de juny del 2015.

Quan els resultats de les eleccions van ser contraris a aquests somnis presidencialistes d’Erdogan, aquestes polítiques repressives es van posar en marxa. Des d’aquestes eleccions hem estat testimonis d’una de les actuacions més fosques, sagnants, opressives i repressives de la història de Turquia a causa del fracàs de la política de o «sistema presidencialista o caos.» La raó fonamental darrere d’aquesta repressió és el desig de la camarilla política, dirigida per Erdogan, de perpetuar-se en el poder a qualsevol preu i buscant eliminar tota oposició política. El projecte presidencialista reaccionari i repressiu d’Erdogan, així com la política d’opressió i explotació que l’acompanyen, no és ineludible per a la classe obrera i els pobles oprimits de Turquia. La política d’Erdogan i el partit del règim (AKP) han estat a punt de fracassar moltes vegades en el passat. Però han pogut sobreviure a aquestes crisis a causa de la falta d’una alternativa política forta de la classe obrera i els pobles oprimits.

Contra l’augment de l’opressió i l’explotació i contra aquest poder polític que clarament no dubta a portar al país a extrems catastròfics per satisfer els seus propis desitjos polítics, és necessari construir de forma immediata la unitat de totes les organitzacions polítiques i sindicals democràtiques i que siguin representatives de la classe obrera i els pobles oprimits, i que puguin repel·lir aquests atacs amb la finalitat d’arribar a una ruptura definitiva amb aquest règim de repressió i amb el capitalisme. Llibertat per a tots els diputats detinguts del HDP! Unitat en la lluita contra la repressió del règim d’Erdogan!


4/11/2016

Partit de la Democràcia Obrera. IDP Secció turca de la UIT-QI

Campanya per la readmissió dels i de les treballadores acomiadades!

A L’ASSEMBLEA NACIONAL DE TURQUIA

En el nom de «la lluita contra els colpistes» estem vivint un dur atac contra els treballadors públics, els treballadors, l’oposició política i els representants elegits pel poble. El Govern considera l’intent del cop de 15 de Juliol com una «oportunitat» per agreujar les condicions de treball flexible i precari. El govern vol treure «profit» del cop de l’estat fallit actuant contra el sindicalisme, que té la responsabilitat de defensar i millorar els drets laborals, i fa servir pretexts per imposar acomiadaments, detencions i empresonaments, i per abolir l’estabilitat en l’ocupació. Aquests atacs del govern han d’aturar-se immediatament.

Per tot això, exigim:
- Que s’acabi l’estat d’emergència.
- La derogació dels decrets lleis.
- La reincorporació dels i les treballadors acomiadats.
- La derogació dels reglaments que anul·len l’estabilitat en l’ocupació.

Signat, ...

Enviar a kesk@kesk.org.tr, i una còpia per fer seguiment a info-li@telefonica.net

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org