Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Temes » Dona

Vaga mundial de les dones

Per un 8 de març antipatriarcal i anticapitalista

12 d'abril de 2017

En més de 40 països, milers de dones i organitzacions estem preparant la primera vaga mundial de dones per al proper 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, una gran oportunitat per enfortir i unificar les lluites per conquistar els nostres drets.

Fa poques setmanes, als Estats Units, milers de dones van sortir als carrers per enfrontar la política misògina, racista i capitalista que impulsa el nou govern de Donald Trump. Aquest moviment té relació amb les grans mobilitzacions arreu del món dels últims anys. Des del «#NiUnaMenos» d’Argentina contra els feminicidis, fins a les marxes de Turquia contra un projecte de llei que reduïa les penes a la violència sobre les dones, que van aconseguir fer retirar, passant per la mobilització a Mèxic exigint «#VivasNosQueremos», les marxes al Brasil i l’Índia contra les violacions, les reivindicacions a Xile pel dret a l’avortament, l’aturada de dones a França per «Igual treball, igual salari»; les protestes de dones a Rússia; les mobilitzacions a l’Estat Espanyol contra les violències masclistes o a Itàlia i Polònia per mantenir el dret a l’avortament legal.

Per això, avui davant la crisi capitalista que ens colpeja mundialment amb plans d’ajustament i misèria, el moviment de dones té un desafiament molt important que es basa en la força de totes aquestes dones als carrers. En la vaga mundial de dones, no només ha de quedar clar que lluitem contra l’opressió patriarcal que ens condemna al treball domèstic i ens disciplina amb les múltiples violències. També que la majoria de dones també som treballadores i superexplotades per aquesta condició d’oprimides, la qual cosa ens porta a ser la majoria de les persones migrades al món, les més precaritzades i les més mal pagades. Per tant, aquesta vaga també ha de servir per enfrontar tots els governs capitalistes del món, perquè no siguem nosaltres les que paguem la crisi.

Aquest 8 de març no pot ser el dia de l’Àngela Merkel, de la Hillary Clinton, de la Dilma Rousseff o de la Michelle Bachelet. Totes elles són empresàries que governen o han governat contra la majoria de les dones. En canvi, les treballadores lluitem per un 8 de març que reivindiqui la històrica lluita de les obreres tèxtils que el 1908 van marxar a Nova York reclamant els seus drets com a dones i treballadores i, també, de les treballadores russes que, en 1917, van cridar a la vaga, donant el primer pas a la històrica Revolució Russa. Ha de ser un dia per denunciar la complicitat fonamental del Vaticà contra els drets de les dones, com el dret a l’avortament, l’educació sexual sense dogmes, la diversitat sexual, mentre acull i protegeix horribles pràctiques d’abús sexual infantil.

També volem fer una gran aturada i una mobilització arreu del món en suport a les refugiades del poble sirià martiritzat pel genocida Bashar Al Assad i de totes les dones que fugen de la gana i la guerra imperialista. Volem que sigui el 8 de març de les treballadores migrants que fan els treballs pitjor qualificats i de totes les treballadores que surten a lluitar per augment de salaris, contra la discriminació laboral i l’assetjament a la feina. Per totes les que lluiten per acabar amb les xarxes de tràfic per a l’explotació sexual, contra els feminicidis i pel dret a l’avortament legal.

Per això, des de la Unitat Internacional de les i els Treballadors – Quarta Internacional, cridem a organitzar-nos de manera independent dels governs patronals, per impulsar una gran jornada de lluita antipatriarcal i anticapitalista.

Les dones no pagarem la crisi. Els governs en són els responsables.

Fora les lleis discriminatòries, misògines i repressives impulsades per Trump.
Prou de plans d’ajustament a tot el món.
Igual treball, igual salari.
Separació de l’Església i l’Estat.
Prou de feminicidis, violència i xarxes de tràfic. Ni Una menys, vives ens volem!
Avortament legal, segur i gratuït!
Visca el Dia Internacional de les dones treballadores! Visca les nostres lluites arreu del món!

19 de febrer de 2017
Unitat Internacional dels Treballadors – Quarta Internacional (UIT-QI)

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org