Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Temes » Internacional

Veneçuela

Repudiem les sentències del TSJ que aprofundeixen la restricció a les llibertats democràtiques

9 d'abril de 2017

En els últims dos dies el Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) ha donat noves urpades antidemocràtiques, aprofundint la restricció a les llibertats democràtiques que el govern de Nicolás Maduro realitza. Amb aquestes decisions del TSJ i el govern dissolen en els fets l’Assemblea Nacional en la mesura en què es formalitza l’eliminació de les seves atribucions constitucionals i s’aixeca la immunitat als parlamentaris, deixant-los sense el fur corresponent i a mercè de les decisions arbitràries del govern i del TSJ.

El Partit Socialisme i Llibertat (PSL) repudia categòricament totes aquestes accions que evidencien que el govern de Maduro es constitueix en un règim semidictatorial. Un govern autoritari basat en el suport de les Forces Armades, els organismes de seguretat, i recolzat per amplis sectors empresarials, els banquers, les transnacionals petrolieres i la burocràcia sindical.

El PSL rebutja aquest nou atac a les llibertats des d’una consegüent posició d’esquerra i de defensa dels drets dels treballadors. No reconeixem a aquest govern com un govern socialista. Maduro està matant de gana al poble treballador i fent acords amb l’empresariat i amb les transnacionals.

Tampoc confiem ni donem suport a la MUD. El nostre repudi a la dissolució de fet de l’Assemblea Nacional no és un suport polític a la MUD sinó un rebuig a una acció antidemocràtica contra la voluntat del poble expressada en les eleccions del 6D. De cap manera sembrem esperances en la MUD, l’oposició patronal i proimperialista, que també és responsables dels mals que afligeixen a tots els veneçolans. Ells només volen ser els successors de Maduro en Miraflores, apropiar-se de la renda petroliera i seguir amb les retallades als treballadors.

Aquestes mesures del TSJ són la continuació de les restriccions antidemocràtiques del govern de Maduro, el qual instrumentalitza l’anomenada Operació Alliberament Humanista del Poble (OLHP), un operatiu criminal amb el qual s’han perpetrat diverses massacres de persones innocents i sense antecedents penals. S’ha creat el Comando Anticop, el que s’ha procedit a detenir a diversos diputats i dirigents polítics de l’oposició burgesa agrupada en la MUD. El govern es nega a realitzar eleccions regionals i d’alcaldes, així com eleccions sindicals, com en el cas més emblemàtic el de la federació sindical petroliera, FUTPV. I el passat any va fer jocs de mans per evitar que s’activés el referèndum revocatori, sol·licitat per un important sector de la població.

Mentre el govern de Maduro mostra la seva cara més antidemocràtica, avança en acords econòmics amb l’empresariat en el marc del Consell Nacional d’Economia Productiva, i més recentment, en la Expo Fira Veneçuela Potencia 2017, on va atorgar més de 45 milions de dòlars a empreses nacionals i transnacionals. D’altra banda, lliura l’Arc Miner de l’Orinoco i paga puntualment el deute extern a la banca internacional. Aquest any es prepara a pagar 17.000 milions de dòlars, i en el 2016 el pagament 18.000 milions.

És evident que el govern amb aquest pas endavant totalitari busca aplanar el camí per seguir aplicant el brutal paquet de retallades amb el qual es fa pagar al poble treballador el cost de la crisi, i continuar lliurant les nostres riqueses minera i petroliera a les transnacionals a través de les empreses mixtes.

Així mateix, el govern pretén perpetuar-se en el poder. No és d’estranyar que s’estigui preparant per declarar l’estat de commoció nacional per suspendre totes les eleccions, incloses les presidencials del 2018, i prendre accions més dràstiques contra els diputats, contra el conjunt del moviment de masses i els sectors que es mobilitzin pels seus drets, i contra els que dissenteixin o s’oposin al govern.

La nostra organització rebutja tot tipus d’ingerència de l’OEA, en assumptes que han de ser resolts pels veneçolans. Ens oposem a la implantació de la Carta Democràtica, perquè aquesta representa la ingerència de forces i interessos imperials respecte a la nostra sobirania, així la seva crida sigui la justa realització d’eleccions.

Rebutgem a aquest govern repressiu i que mata de gana, que només ha sembrat misèria al poble treballador i s’ufana del lliurament dels nostres recursos petroliers i de l’Arc Miner de l’Orinoco. Cal sortir ja d’aquest govern.

En aquest sentit, la sortida estratègica és un Govern dels Treballadors i el Poble que reverteixi el desastre social i política que vivim. En aquest camí hem de lluitar en defensa de les llibertats reclamant una immediata convocatòria a eleccions d’una Assemblea Constituent Lliure i Sobirana on el poble treballador pugui decidir tot.

El PSL crida a la Plataforma en Defensa de la Constitució, a la Plataforma del Poble en Lluita i del Chavisme Crític, a Marea Socialista, i a tots els sectors democràtics, als sindicats, organitzacions populars, camperoles i estudiantils a mobilitzar-nos i pronunciar-nos de forma unificada en contra d’aquestes mesures, abans que s’acabin de liquidar totes les llibertats democràtiques.

Declaració del Partit Socialisme i Llibertat,
Caracas, 31 de març 2017

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org