Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Temes » Política

Organitzar la mobilització per TREURE A RAJOY!

4 de juliol de 2017

Parar els Pressupostos Generals de l’Estat

El conjunt de la política del Govern es recull als Pressupostos Generals de l’Estat, que ja estan en fase avançada de tramitació. Continua la política de retallades i privatitzacions en serveis públics, de pèrdua del poder adquisitiu dels salaris de treballadors/as públics i de les pensions, no hi ha creació d’ocupació pública, no avancem a atendre les necessitats més urgents com les prestacions per desocupació, habitatge o pobresa energètica i contínua l’enorme sagnia del pagament del deute: només en interessos s’emportarà més de 33.000 milions.

Segueix també el lliurament de diners a grans constructores. En la seva voluntat privatitzadora el Projecte Llei de Pressupostos impossibilita a partir d’aquest any contractar o nomenar personal interí per més de 3 anys, amb el que s’empeny a la rotació o directament la privatització de serveis públics. I, al seu torn obstaculitzen la política de remunicipalización de serveis que havien estat privatitzats iniciada en alguns ajuntaments, en impedir la subrogació del personal que prestava aquests serveis. El Govern prepara l’aprovació d’aquests pressupostos comprant els vots que li falten sense que hi hagi hagut una crida a la mobilització pels sindicats majoritaris. Al contrari, la principal acció de CCOO i UGT va ser signar i aplaudir la convocatòria d’oposicions per als propers anys, oposicions que, sense un augment de places i sense garanties per als actuals treballadors interins/as, pot acabar amb milers de companys/es al carrer.


Defensar el dret d’autodeterminació

L’altre front obert d’aquest govern corrupte és la defensa del règim del 78 de la Monarquia contra el dret d’autodeterminació reivindicat per Catalunya i les seves institucions. La defensa del dret del poble català expressat en manifestacions massives i en les eleccions, no és un «problema dels catalans» amb l’estat, ni menys amb la resta de pobles: és un problema de tots els treballadors/es i els pobles de l’estat espanyol. La Constitució de la Monarquia, que Franco va deixar «lligada i ben lligada» nega aquest dret. Però aquesta Transició que ens va imposar el règim agònic del franquisme avui està tocada de mort. I alliberar-nos d’aquest règim ha de ser un objectiu de tots els treballadors/es i els pobles, per això defensar Catalunya contra l’opressió i repressió de l’Estat és tasca de tots els pobles. Si l’estat aixafa el dret d’autodeterminació, tots els pobles serem una mica més súbdits. Si Catalunya aconsegueix trencar les cadenes, això aplanarà el camí per abolir la Monarquia i permetre un nou marc de retrobament de pobles lliures. Advoquem per una Federació de Republiques, que volem que siguin obreres i socialistes per l’abast de la ruptura no només amb l’estat sinó amb el capitalisme. Alguna cosa que només es pot aconseguir amb la mobilització solidària de pobles i treballadors.

Acabar amb el Govern Rajoy

El Govern de Rajoy és un govern feble: no compta si més no amb una majoria parlamentària estable i està tocat per múltiples casos de corrupció que arriben al propi Rajoy. Però al no tenir alternativa i sense una mobilització al carrer que li pari els peus, pot seguir aplicant una política contra la majoria. Per això ajudar a organitzar aquesta mobilització és la tasca més important. Llavors com anem a acabar amb aquest govern corrupte, antiobrero i contra els pobles?


Construir la mobilització des de baix és la tasca

Mobilitzar-nos per imposar a les organitzacions sindicals i d’esquerres la convocatòria de la lluita contra el Govern Rajoy, cap a la vaga general. Construir una alternativa política és imprescindible. Perquè no podem reproduir que una altra Syriza acabi responent a la nostra lluita amb la «política del possible» que acaba sent baixar salaris i pensions al dictat de la UE. La realitat és que o es governa recolzant-se directament en la mobilització obrera o popular o s’acaba fent el joc als poderosos. No hi ha punts de conciliació. Per això, és imprescindible una alternativa que assumeixi acabar amb el Govern Rajoy i avançar cap a un Govern dels treballadors/es que no pagui el deute i asseguri un Pla obrer d’urgència i que defensi la llibertat dels pobles.

Ni precarietat ni salaris de pobresa!
Derogació de la Reforma Laboral!
Recuperació de les pensions ja!
A baix les reformes i el Pacte de Toledo! Recuperació dels serveis públics.
No als PGE!
Fora Rajoy!

26/5/17

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org