Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Temes » Moviments

Vaga d’estudiants

Guanyem el referèndum amb la mobilització des de baix

18 d'octubre de 2017

En els últims dies l’Estat i el govern de Rajoy (amb el bloc PP-PSOE -Cs) han endegat una escalada repressiva: detenint funcionaris i militants, requisant material polític a les impremtes, escorcolls a la seu de la CUP i en institucions, intervenció dels Mossos d’Esquadra i dels comptes de la Generalitat... Són accions que mostren el seu caràcter més reaccionari i repressiu, per defensar a qualsevol preu el règim del 78. Un règim hereu del franquisme i en risc de trencar-se si triomfa la lluita del poble català per la seva autodeterminació, i tot el que suposaria per a Catalunya i per al conjunt dels pobles de l’Estat i fins i tot per a Europa. Per això diem que no es tracta d’un conflicte de Catalunya contra Espanya, sinó de la lluita dels pobles contra el seu opressor, i també de la lluita de la classe treballadora pels seus drets.

La resposta a la maquinària repressiva ha estat immediata. Centenars de milers hem sortit al carrer contra aquests atacs demostrant que la mobilització és l’únic que ens pot garantir un triomf. Els estudiants universitaris prenem el protagonisme que vam saber tenir en moments històrics decisius ocupant massivament els carrers, realitzant assemblees i ocupacions.

Els propers dies seran decisius en aquesta baralla: derrotar l’ofensiva de l’Estat, aconseguir que se celebri el referèndum d’autodeterminació, i garantir el seu resultat. La convocatòria d’una vaga general a partir del 3 d’octubre ja s’està discutint, una qüestió clau perquè la classe treballadora entri de ple en escena i prengui en les seves mans una responsabilitat històrica. Com han fet els estibadors, rebutjant donar servei als vaixells de la Policia Nacional atracats al Port de Barcelona. Hem de preparar la vaga en els llocs de treball, d’estudi, als barris, i en els pobles, aturar-ho tot, i omplir carrers. També serà fonamental la solidaritat del resta dels pobles que ja es va expressar amb accions a Euskadi, Andalusia, Madrid, i a diversos països del món.

El moviment estudiantil ha de mantenir la seva ofensiva. La convocatòria a una vaga estudiantil aquesta setmana és un pas fonamental abans de l’1-O. L’hem de discutir i garantir massivament. En defensa del referèndum però també posant sobre la taula les reivindicacions estudiantils i en defensa d’una universitat pública, gratuïta, de qualitat i feminista. Per això els propers 28 i 29 de setembre buidem les aules i sortim al carrer.


Aquest es el camí per guanyar el referèndum. Aquest es el camí per guanyar els nostres drets. Amb la mobilització i l’organització independent i des de baix.

Aturem la repressió!
1 d’octubre: votem SÍ!
I a partir del 3-O totes a la vaga general!
Visca la solidaritat dels pobles!
Per una República dels i les Treballadores!

26/09/2017

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org