Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Temes » Política

Crida internacional de la UIT-QI

UIT-QI. Solidaritat amb la proclamació de la independència de Catalunya!!

8 de desembre de 2017

El Parlament de Catalunya, finalment va aprovar la independència de l’Estat Espanyol que ja s’havia manifestat en el triomf del referèndum per la independència del 1er d’octubre. Després de la declaració d’independència de Catalunya, el govern de Mariano Rajoy del Partit Popular, va anunciar la intervenció per seguir sotmetent al poble català al règim opressor de l’Estat Espanyol i de la monarquia reaccionària, règim continuador del franquisme.


Rajoy va destituir a les autoritats catalanes, al president català Carles Puidgemont i als membres del govern d’aquesta regió, va dissoldre el Parlament regional. Els seus càrrecs seran ocupats ara per funcionaris nomenats per Madrid. Darrere d’aquestes mesures reaccionàries es prepara la repressió contra el poble català.

El poble català i la joventut van sortir als carrers a Barcelona, Girona i altres ciutats, a festejar i a recolzar amb la seva mobilització massiva la declaració d’independència.

Des de la UIT-CI saludem al poble català que es va mantenir mobilitzat perquè finalment es concreti la independència i repudiem la intervenció per part de l’Estat Espanyol. Al seu torn, denunciem la complicitat dels reformistes del PSOE amb Rajoy i la seva repudiable intervenció. Com també rebutgem les posicions de seudo esquerrans com Pablo Iglesias de Podemos que es va declarar contrari a la declaració de la independència dient que és “il·legal i il·legítima”. Declaracions d’aquest tipus afavoreixen la intervenció i la repressió del règim reaccionari de Mariano Rajoy i la monarquia.

Els socialistes revolucionaris defensem el dret dels pobles i nacionalitats oprimides a la seva autodeterminació i a independitzar-se si així ho decideixen. Una República a Catalunya obrirà el camí d’altres pobles i nacions de l’Estat Espanyol per acabar amb aquest anacrònic règim imposat al final del franquisme.

Aquesta lluita democràtica és part d’una batalla més de fons, per l’aplicació d’un pla econòmic al servei dels treballadors/es i altres sectors populars. Per això, els socialistes revolucionaris lluitarem perquè aquesta república sigui de i per al conjunt de la classe treballadora, en el camí d’una Federació de Repúbliques Ibèriques Socialistes i dels Treballadors/es.

El poble i la joventut catalana estan al carrer i mobilitzats. Cridem a la més àmplia solidaritat internacional amb el poble català en defensa de Catalunya Lliure i en repudi de tota forma d’intervenció i repressió que vulgui emprendre Rajoy contra la mobilització del poble i la joventut catalana. Convoquem a realitzar al món tot tipus d’accions unitàries de solidaritat i de suport a la independència de Catalunya.

Unitat Internacional dels Treballadors. Quarta Internacional (UIT-QI)

27 d’octubre de 2017

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org