Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Temes » Política

Diputat Giordano va demanar que Argentina reconegui la República de Catalunya

8 de desembre de 2017

El Diputat Nacional d’Izquierda Socialista en el Frente de Izquierdas, Juan Carlos Giordano, va presentar el 27 d’octubre un projecte en la cambra de diputats de la nació perquè Argentina reconegui a la nova República Independent de Catalunya.


Giordano va assenyalar: "Argentina ha de reconèixer immediatament a la República de Catalunya i repudiar la intervenció ordenada per Rajoy i el Rei d’Espanya. En cas de consumar-se aquesta intervenció exigim la ruptura de relacions diplomàtiques i comercials amb l’Estat Español i l’expulsió del seu ambaixador. El nostre país no pot alinear-se amb EUA i les altres potències imperialistes que desconeixen la nova república. La Declaració Unilateral d’Independència aprovada avui és un triomf de la mobilització dels treballadors i el poble català pel dret a l’autodeterminació. Saludem aquest gran pas i des de ara lluitarem perquè aquesta república sigui per al conjunt de la classe treballadora, en el camí d’una Federació de Repúbliques Ibèriques Socialistes".

Projecte presentat pel Diputat Juan Carlos Giordano, d’Izquierda Socialista en el Frente de Izquierdas al Congrés de la Nació

"L’Honorable Cambra de diputats de la Nació

RESOL
Reconèixer la República Independent de Catalunya.
Repudiem qualsevol tipus d’intervenció per part del règim de l’Estat Español, el govern de Mariano Rajoy i la monarquia reaccionària. I, en cas que es concreti la intervenció exigim que Argentina trenqui relacions diplomàtiques i comercials amb l’Estat Español i expulsi al seu ambaixador del país.

FONAMENTS
Sr. President:
El Parlament de Catalunya, finalment va aprovar la independència de l’Estat Espanyol que ja s’havia manifestat en el triomf del referèndum per la independència de l’1 d’octubre. Després de la declaració d’independència de Catalunya, el govern de Mariano Rajoy del Partit Popular, prepara la intervenció per seguir sotmetent al poble català al règim opressor de l’Estat Espanyol i de la monarquia reaccionària, règim continuador del franquisme.

Des de la nostra banca d’Izquierda Socialista en el Frente de Izquierdas, saludem al poble català que es va mantenir mobilitzat perquè finalment es concreti la independència i repudiem la intervenció per part de l’Estat Espanyol. Al seu torn, denunciem les posicions de Pablo Iglesias de Podemos que es va declarar contrari a la declaració de la independència dient que és "il·legal i il·legítima" i també, la de Ada Colau, alcaldessa de Barcelona qui va sostenir que la declaració no compta amb l’aval de la majoria dels catalans. Declaracions d’aquest tipus afavoreixen la intervenció de Rajoy i la Corona.

Els socialistes revolucionaris defensem el dret dels pobles i nacionalitats oprimides a la seva autodeterminació i a independitzar-se si així ho decideixen, com també ho ha expressat el poble Kurd de l’Iraq amb el 92% dels sufragis. Una República a Catalunya obriria el camí d’altres pobles i nacions de l’Estat Espanyol per acabar amb aquest anacrònic règim imposat al final del franquisme.

Aquesta lluita democràtica és part d’una batalla més de fons, per l’aplicació d’un pla econòmic al servei dels treballadors/es i altres sectors populars. Al costat de la suspensió dels pagaments del deute extern per satisfer les urgents necessitats populars i la ruptura amb els banquers i multinacionals de l’Estat Espanyol i la Unió Europea. Per això, els socialistes revolucionaris lluitarem perquè aquesta república sigui per al conjunt de la classe treballadora, en el camí d’una Federació de Repúbliques Ibèriques Socialistes.

Per aquests motius, demanem als diputats i diputades que acompanyin aquest Projecte de Resolució".

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org