Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Temes » Sindical

Vaga a Titanlux

Aturem els acomiadaments!

10 de desembre de 2017

Indústries Titan SAU, situada al Prat, està duent a terme una reducció de plantilla que ha suposat fins ara la pèrdua de més de 80 llocs de treball i als quals es podrien sumar molts més acomiadaments, ja que l’empresa pretén reduir en un 33% la plantilla tot i obtenir beneficis cada any. Els i les treballadores de Titanlux, han iniciat una lluita per exigir la readmissió dels i de les companyes acomiadades i evitar nous acomiadaments. Entrevistem a Paco García Daza, del sindicat Co.bas i membre del Comitè d’Empresa i de Vaga de Titanlux.

Lluita Internacionalista: En quina situació us trobeu els i les treballadores de Titanlux al Prat?
Paco García : En aquests moments els treballadors estem patint sens dubte el major atac als nostres drets. Fins ara ens havíem enfrontat a intents d’implantar desvinculacions de l’increment salarial del conveni, implantació de doble escala salarial, que havíem aconseguit aturar, però mai a un ajust de plantilla com el que està duent a terme l’empresa.

LI: Com justifica l’empresa aquesta reducció de plantilla que pretén imposar?
PG: L’empresa la justifica amb dos arguments, el principal és el dels costos salarials, que segons ella és molt superior a la mitjana del sector i que limiten la seva rendibilitat. El segon es deuria al pagament de préstecs bancaris que té contrets l’empresa. Però nosaltres rebutgem tots dos arguments, el primer perquè se’ns vol comparar amb la mitjana del sector, sent la nostra mida molt superior en producció i vendes a la resta de fabricants de pintures, de manera que no s’aguanta la comparació amb empreses de menor tamany i menor nombre de treballadors. I el segon perquè aquests préstecs són del tot aliens a l’activitat de l’empresa, ja que provenen de deutes financers dels propietaris de l’empresa, traspassats al compte de resultat mitjançant enginyeria comptable entre les empreses pertanyents al grup empresarial de Fàbriques Folch, la matriu comercial d’Indústries Titan.

LI: Com us heu organitzat i quines accions teniu previstes?
PG: Des del comitè d’empresa, compost majoritàriament per Co.bas, tenim molt clar que correspon als treballadors i en es pecial als treballadors acomiadats tenir el protagonisme a través de les decisions preses en assemblea. De moment les decisions preses són les de plantejar un conflicte, que vagi de menys a més, per això hem convocat aturades parcials de dues hores per torn tots els dimarts i dijous fins a finals d’any, que aniran acompanyats d’accions paral·leles que anirem convocant durant el mes de desembre fins a esgotar la convocatòria de vaga per, posteriorment després d’una nova assemblea, incrementar la pressió sobre l’empresa amb noves aturades i més mobilitzacions. També hem fet una convocatòria per constituir una plataforma de solidaritat amb els acomiadats de Titanlux, amb la idea de poder agrupar la solidaritat dels moviments socials, sindicals i polítics que estem rebent, que són sens dubte, de gran ajuda per al desenvolupament del conflicte .

LI: Com podem ajudar des de Lluita Internacionalista i des d’altres organitzacions?
PG: L’ajuda d’organitzacions com la vostra, ajudant des de l’autonomia pròpia de l’assemblea, és sens dubte, una gran aportació per estendre el conflicte ja que possibilita trencar l’aïllament de la lluita, enfortir la mateixa, connectar amb la experiències d’altres lluites i donar-li una dimensió més global i no purament econòmica. És en aquest sentit que volem agrair el vostre suport i solidaritat, que ens ha ajudat a connectar i incrementar suports tant en els moviments socials com a les organitzacions d’esquerra que tenen presència a les institucions.

LI: Ens teniu al vostre costat companys. Tota la nostra solidaritat i molta força.

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org