Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Temes » Dona

Emilio Hellín, assassí de Yolanda González, contractat pel PP de València

11 de desembre de 2017

Un altre cop, Emilio Hellín és notícia. El PP de València l’ha contractat per a la seva defensa en el cas Taula. Ha de realitzar un informe pericial per anul·lar un enregistrament telefònic que va permetre descobrir una trama de blanqueig de capitals del grup municipal popular.

Aquest és l’últim cas conegut en què Emilio Hellín, que quan va sortir de presó després de complir condemna per l’assassinat de Yolanda González va canviar el seu nom pel de Luis Enrique, troba treball gràcies a la protecció i als seus contactes dels cercles de poder. Ha intervingut en nombroses causes judicials com a perit, a més col·laborar amb els cossos de seguretat de l’estat en diverses recerques i haver impartit cursos per als diversos cossos de seguretat, inclosos la policia municipal de Madrid, l’Ertzaintza i els Mossos d’Esquadra.

No podem oblidar que Emilio Hellín va ser condemnat a 43 de presó per assassinar en 1980 a Yolanda González, militant del Partit Socialista dels Treballadors (partit en el que militàvem molts de nosaltres i del que Lluita Internacionalista es considera hereva) però només en va complir 14 malgrat els diversos intents de fugida i la exitosa a Paraguai, on va estar protegit pel dictador Alfredo Stroessner.

L’assassinat de Yolanda va significar en 1980 un atac de l’extrema dreta i de les clavegueres de l’estat no només contra el PST sinó també contra el moviment estudiantil que en aquells moments protagonitzava la lluita contra l’Estatut de Centres. Yolanda González era la delegada del seu institut i una de les dirigents de la coordinadora de Madrid.

Tal com demana el comunicat dels Amics i Familiars de Yolanda del que formem part, cal exigir que Emilio Hellín no sigui contractat per realitzar cap treball per a institucions judicials o cossos de seguretat. Aquesta persona, que mai es va penedir d’haver segrestat i assassinat a Yolanda, no ha de tenir cap relació professional amb l’àmbit de la justícia.

Andreu Pagés

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org