Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Temes » Sindical

Jaén, Còrdova

Amb la lluita jornalera!

22 de juliol de 2017

El 23 de juny se celebrava el judici a Jaén, per l’ocupació del Cerro Libertad. Aquesta finca, abandonada des de feia 5 anys pel BBVA (actual propietari), va ser ocupada el passat 1 d’abril per membres del SAT per a la seva recuperació, coincidint amb l’any a la presó d’Andrés Bódalo. Des de fa gairebé 3 mesos, s’han fet labors agrícoles (oliveres, hort social) així com la rehabilitació del mas. Hi ha 20 imputats en el judici per la denúncia que el BBVA va interposar contra ells, per «usurpació» i «danys» i se’ls demana 3 mesos commutables per una multa de 270 euros. Només en van entrar una desena. Entre els citats que es van quedar a la porta, estava Óscar Reina, Portaveu Nacional del SAT que ja el dia anterior havia manifestat «tornaré a exercir la Desobediència Civil Pacífica a través de la Insubmissió Judicial, no entraré per tant al judici.»

En el cas de Cerro Libertad, és sagnant que es desconegui la Llei de Reforma Agrària de 1984, per la qual els terrenys que portessin més de 2 anys sense treballar, s’havien de destinar a fins socials.

Com amb la detenció d’Andrés Bódalo, i encara abans amb l’ocupació de Somonte, ens vam posar a la disposició del SAT a través del mateix Óscar, per donar-lo Però encara no havíem tancat el diari, quan el 30 de juny, a les 9 del matí un ampli dispositiu de la Guàrdia Civil entrava a Somonte per procedir al desallotjament. Óscar estava present al costat d’altres vuit persones. Tots ells estan citats pel 4 de juliol en el Jutjat de Posadas (Còrdova) per un delicte d’usurpació.

Somonte és una finca pública, a Còrdova, propietat de la Junta d’Andalusia, que no estava en producció quan va ser ocupada a 2012 i que la Junta pretenia malvendre. Actualment, els seus 400 Ha. estan sembrades. Vam conèixer i vam col·laborar amb els companys i companyes dels primers temps de l’ocupació i els vam portar a Catalunya perquè realitzessin una gira explicant l’experiència, així com vam estar amb ells allà i vam materialitzar la nostra solidaritat.

L’agreujant del cas de Somonte és precisament el que sigui pública, sense donar treball quan hi ha tanta necessitat, i esperant a ser venuda per la Junta d’Andalusia. La Junta disposava de gairebé 20.000 Ha. de terra pública que mitjançant procediments de subhasta han anat passant gradualment a les mans d’especuladors i terratinents que les usen per a cultius amb transgènics, biodièsel o per beneficiar-se de les ajudes europees. Es calcula que el patrimoni actual ronda les 5.000 Ha.

Com a 2012-2013 amb Somonte, com amb Andrés, o el judici del Cerro Libertad o altre cop Somonte, tot el suport a la lluita jornalera!

Per la Terra i la Llibertat!.

Nota elaborada amb materials del SAT

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org