Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Activitats i Campanyes » UIT-QI

Atur mundial de les dones

PER UN 8 DE MARÇ antipatriarcal I ANTICAPITALISTA

8 de març de 2017

 

En més de 40 països, milers de dones i organitzacions estem preparant la primera aturada mundial de dones per al pròxim 8 de març, dia internacional de les dones treballadores, el que es presenta com una gran oportunitat per enfortir i unificar les lluites per conquerir els nostres drets.

Fa poques setmanes, a USA, milers de dones van sortir als carrers a enfrontar la política misògina, racista i capitalista que encarna el nou govern de Donald Trump. Aquest moviment empalma amb les grans mobilitzacions que es venen donant en el món en els últims anys. Des del #NiUnaMenos d’Argentina contra els femicidis, fins a les marxes de Turquia contra un projecte de llei que reduïa les penes a la violència sobre les dones, que van aconseguir fer retirar el projecte, passant per la mobilització a Mèxic exigint #VivasNosQueremos, les marxes al Brasil i l’Índia contra les violacions, els reclams a Xile pel dret a l’avortament, l’atur de dones a França per igual treball, igual salari; les protestes de dones a Rússia; les mobilitzacions a l’Estat Espanyol contra les violències masclistes oa Itàlia i Polònia per mantenir el dret a l’avortament legal.

Per això, avui davant de la crisi capitalista que ens colpeja mundialment amb plans d’ajust i misèria, el moviment de dones té un desafiament molt important que es recolza en la força de totes aquestes dones als carrers. A l’atur mundial de dones, no només ha de quedar clar que lluitem contra l’opressió patriarcal que ens condemna al treball domèstic i ens disciplina amb les múltiples violències. Sinó que, en la nostra majoria, les dones també som treballadores i superexplotadas per aquesta condició de oprimides, el que ens porta a ser la majoria de les persones migrants en el món, les més precaritzades i pitjors pagues. Per tant, aquesta aturada també ha de servir per enfrontar a tots els governs capitalistes del món, perquè no siguem nosaltres les que paguem la crisi.

Aquest 8 de març, no pot ser el dia de les Angela Merkel, les Hillary Clinton, les Dilma Rousseff o les Michelle Bachelet. Totes elles són empresàries que governen o governar contra la majoria de les dones. En canvi, les treballadores barallem per un 8 de març que reivindiqui la històrica lluita de les obreres tèxtils que el 1908 van marxar a New York reclamant els seus drets com a dones i treballadores i, també, de les treballadores russes que, el 1917, van trucar a la vaga, donant el punt de partida a la històrica Revolució Russa. Que denunciï la complicitat fonamental del Vaticà contra els drets de les dones, com el dret a l’avortament, a l’educació sexual sense dogmes, a la diversitat sexual, mentre acull i protegeix horribles pràctiques d’abús sexual infantil.

També volem fer un gran atur i mobilització a tot el món en suport a les refugiades del poble siriomartirizado pel genocida Baixar Al-Assad i de totes les dones que fugen de la fam i la guerra imperialista. Volem que sigui el 8 de març de les treballadores migrants que fan la feina pitjor qualificat i de totes les treballadores que surten a lluitar per augment de salaris, contra la discriminació laboral i l’assetjament a la feina. Per totes les que lluiten per acabar amb les xarxes de tràfic per a l’explotació sexual, contra els femicidis i pel dret a l’avortament legal.

Per això, des de la Unitat Internacional de les i els Treballadors - Quarta Internacional, cridem a organitzar-nos de manera independent dels governs patronals, per impulsar una gran jornada de lluita antipatriarcal i anticapitalista.

Les dones no pagarem la crisi. Els governs són responsables.

 

A baix les lleis discriminatòries, misògines i repressives impulsades per Trump.

Prou de plans d’ajust a tot el món.

Igual treball, igual salari

Separació de l’església i l’estat

Prou de femicidis, violència i xarxes de tràfic Ni Una menys, vives ens volem!

Avortament legal, segur i gratuït!

Visca el dia internacional de les dones treballadores! Visquen les nostres lluites a tot el món!

 

 

Unitat Internacional dels Treballadors - Quarta Internacional (UIT-CI)

19 febrer 2017

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org