Articles d'actualitat de la UIT-QI




Articles d'actualitat sobre Ucraïna



NI OPRESSIÓ PATRIARCAL NI COLONIAL: TOTES AMB PALESTINA! PER UN MOVIMENT FEMINISTA ANTIIMPERIALISTA I INTERNACIONALISTA!



Esteu aqui : Portada » Temes » Sindical

Barcelona. Aturat el desallotjament del local del Sindicat Manter i de l’Espai de l’immigrant

Lluita Internacionalista, 18 de novembre de 2020




Parlem amb Daouda Dieye, del Sindicat Popular de Venedors Ambulants

LI.- Com està vivint el col·lectiu de venedors la situació actual de Pandèmia?
DD.- Molt malament, al ja habitual assetjament policial al qual ens tenen acostumats des de l’ajuntament o els Mossos, ara cal sumar les restriccions de mobilitat per l’estat d’alarma o el toc de queda. Així com la caiguda de vendes provocada per la manca de visitants o pel deteriorament de la situació econòmica. A més, no tenim cap tipus d’ajuda, només la que nosaltres organitzem, com el Banc d’Aliments. El muntem des del local, per a totes les persones que ho necessiten. Vam demanar col·laboració de les institucions per repartir els aliments i, en comptes d’ajudar-nos, ens multaven.

LI.- Heu participat en la campanya #RegularizaciónYa.
DD.- Sí. Volem tenir els nostres drets reconeguts. Ens veiem obligats a treballar en condicions lamentables. Paguem impostos, contribuïm a la societat. Volem fer-ho en igualtat de condicions, sense persecucions ni racisme policial o institucional.

LI.- Després d’aturar el desallotjament dels locals amb l’ajuda de les veïnes de Raval, l’Ajuntament i CaixaBank es van comprometre a donar-vos una alternativa. Heu rebut alguna proposta?
DD.-
El desallotjament té un ajornament de 45 dies: al desembre tornarem a la batalla per mantenir els locals. No tenim cap proposta, estem oberts a elles, però creiem que és bàsic per a la gent del barri que segueixin estant aquí, pel gran treball que fan. Volem pagar un lloguer social, per seguir treballant amb la gent d’aquest barri. Els tres locals formen un conjunt de solidaritat i ajuda a les persones nouvingudes sense recursos ni papers. Al local del Sindicat fem tallers; com el de costura, on quaranta persones en diversos torns de treball van confeccionar bates i mascaretes, més de deu mil, repartides per residències i centres sanitaris.
Tot això ho vam fer sense rebre res a canvi. El que ens motiva és la solidaritat amb les persones necessitades. Els bancs no necessiten aquests locals, la gent del barri, sí.

Des de Lluita Internacionalista donem suport a la lluita per mantenir els locals per al barri. Volem la regularització administrativa de totes les persones sense papers. Drets per a tothom!

Txema Morillo

Anar a la versió en castellà