Per la reconstrucció de la IV. Internacional

Apdo. Correos 23036 CP - 08080 - Barcelona

Castellano Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter RSS

Esteu aqui : Portada » Temes » Internacional

Desaparegut a la Patagònia Argentina

Acte a Barcelona per l’aparició amb vida de Santiago Maldonado

10 de setembre de 2017

En el marc de la campanya internacional pel dia del detingut desaparegut, la Comissió per l’Aparició amb Vida de Santiago Maldonado de Barcelona, al costat de Fills Barcelona ha organitzat una protesta enfront del Consolat Argentí i acompañadass pels Diputats Carles Riera (CUP-CC) i Albano Dante Fachín (Podemos), representants d’EUiA, els sindicats CGT, IAC i les organitzacions Lluita Internacionalista-(LI-UIT), CTR, Corrent Vermell.

Es va realitzar el lliurament del document, exigint l’aparició amb vida de Santiago Maldonado. Mentre els representant de les organitzacions catalanes s’entrevistaven amb el Cònsol , desenes de companys i companyes cridaven: "On està, Santiago Maldoando, que Renunciï la ministra, que respongui l’Estat".

En aquest marc d’exigència al govern i l’estat argentí per l’aparició amb vida de Santiago, tot els dimecres a la Casa de la Solidaritat a Barcelona ens reunim per coordinar l’activitat, tots els dijous realitzem la Ronda en Plaza Cataluny, fins a la seu de Benetton a Barcelona i el 14 de setembre realitzarem un Gran Acte amb la participació de sindicats, partits polítics, organitzacions socials i veïnals.

Demà dijous 31 d’agost hi haurà una roda de premsa, en el Parlament de Catalunya, promoguda pels diputats de la CUP i de Podem.

  • -*-*-*-*-*-*-*-* Crida a l’acció internacional Per l’aparició amb vida de Santiago Maldonado!

UIT-CI

El jove artesà Santiago Maldonado venia acompanyant solidàriament a la comunitat mapuche Pu Lof en Cushamen, província de Chubut d’Argentina, en conflicte amb els latifundistes del grup italià Benetton, quan l’1 d’agost els repressors de la Gendarmería van realitzar un brutal atac. Maldonado va ser detingut i desaparegut pels efectius d’aquest cos policial-militar.

Les autoritats del govern de Maurici Macri i de la província de Chubut porten a terme una escalada de criminalització contra el poble mapuche i contra aquells que els brinden solidaritat. En aquest marc ha ocorregut el crim contra Maldonado. La ministra de Seguretat, Patricia Bullrich, fins i tot va intentar encobrir als repressors i va arremetre contra la família del desaparegut, acusant-la de no brindar informació per a la recerca. Bullrich a més va revelar el nom d’un dels testimonis del cas, exposant-ho a represàlies.

Les autoritats van trigar tres setmanes a reconèixer que es tractava d’un cas de desaparició forçada i iniciar una recerca oficial sota aquest concepte. Únicament els va doblegar la pressió social, després de realització d’una massiva marxa a la ciutat de Buenos Aires per l’aparició amb vida de Santiago Maldonado.

Per això cal incrementar la mobilització contra el govern de Macri, perquè cessi l’encobriment dels repressors, perquè es doni amb el parador de Santiago Maldonado, per la llibertat del pres polític mapuche Facundo Jones Huala i el reconeixement de les terres mapuche a la Patagonia.

El divendres, 1° de setembre, en complir-se un mes de la desaparició forçada de Maldonado, es realitzarà una jornada nacional de protesta a Argentina per la seva aparició amb vida; la nostra crida és a estendre aquesta jornada a nivell internacional.

Que les organitzacions sindicals, populars, estudiantils i polítiques del món que difonguin aquest reclam i es mobilitzin el 1° de setembre a les ambaixades i consolats d’Argentina a portar aquestes mateixes exigències. Solament la mobilització li pot doblegar el braç al govern de Macri i obligar-lo a respondre per l’aparició amb vida ja de Santiago Maldonado. El govern de Macri és responsable.

Aparició amb vida ja de Santiago Maldonado!
Viu se’l van emportar, viu el volem!


Unitat Internacional dels Treballadors-Quarta Internacional (UIT-QI)

28 d’agost de 2017

Ir a la versión en castellano


Aquí ens trobaràs:

Ap. Correus 23036 CP - 08080 de Barcelona; Ap. Correus 206 CP- 17080 de Girona; Ap. Correus 92 CP-28320 de Madrid;

mail:luchaint(arroba)telefonica.net - www.lluitainternacionalista.org